who makes these jewels

wie maakt deze juwelen?

over daphne van der meulen sieraden

Mijn naam is Daphne en ik ben de ontwerper, maker en creatieve stem achter dit merk dat dezelfde naam draagt als ik.

Na het afronden van mijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Nederland heb ik een aantal jaren in de interieur/architectuur wereld gewerkt. Toen ik in New York woonde had ik het geluk Fred de Vos te ontmoeten en werd ik verliefd op de eeuwenoude techniek van verloren was gieten. Van daaruit is het ontwerpen en maken van sieraden altijd iets geweest wat ik deed, meestal naast mijn baan als retailontwerper voor een groot sportbedrijf. Maar vanaf nu zal ik me al mijn tijd richten op het maken van sieraden, en daar kan ik niet blijer mee zijn.

Mijn vriend en onze 4-jarige zoon wonen in een mooie buurt aan de overkant van het water van het centrum van Amsterdam, Nederland. We houden van dit gebied. En we vinden het heerlijk om zo dicht bij de stad te zijn en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Verlangen terug naar de goede tijden, maar we zijn ervan overtuigd dat deze in de nabije toekomst snel terug zullen zijn. (schrijf dit midden in een pandemie, in een lockdown)

Ik ben dol op koffie (dit is een understatement) en nog meer van het proces van koffie zetten. Sinds begin 2012 maak ik dagelijks een Chemex-brouwsel en vond de perfecte balans tussen het water, de bonen, de maling en de grammen naar mijn smaak. Net als mijn zoon zou ik elke dag pasta kunnen eten, de hele dag, maar alles wat chocolade is, staat ook hoog op de lijst.

daphne van der meulen sieraden werkbank atelierruimte

Momenteel werk ik vanuit mijn thuisstudio in Amsterdam. Mijn studio is een klein hoekje in onze woonkamer dat tot aan het plafond vol staat met gereedschap, boeken, benodigdheden en wie weet wat. Ik vind het heerlijk om hier tijd door te brengen met ontwerpen, maken, lezen, dagdromen, filmen, schrijven en nieuwe draagbare dingen bedenken die betekenisvol zijn voor ons leven.

Heel erg bedankt voor het lezen van deze introductie en volg me alsjeblieft hier op deze blog, abonneer je op mijn nieuwsbrief of volg mijn dagelijkse reis op instagram @daphnevandermeulenjewelry

Terug naar blog