Wax Carving Workshop

Wax snijwerkplaats

Zoals je misschien weet (of misschien niet), was er een tijd (ongeveer 18 jaar geleden) dat ik in NYC woonde en werkte. Tijdens mijn werk bij een architectenbureau was ik op zoek naar een andere creatieve uitlaatklep . Bij toeval (of misschien niet) kwam ik Fred de Vos tegen , een Nederlander die een absolute meester is in wassen beeldhouwen. Hij maakt de mooiste delicate maar krachtige sieraden in zeer hoog karaats goud met weelderige stenen.

Door Fred werd ik verliefd op wassnijwerk .

Vanaf het moment dat ik mijn eerste workshop volgde, in het prachtige atelier van Fred de Vos, was ik verslaafd en vanaf die dag droom ik ervan om mijn eigen wax carving workshops te geven.

Fred's Studio was licht en gezellig, en heel erg New York. Het was gelegen in het centrum van Manhatten, net boven SoHo, op Broadway, waar je in de zomer de sirenes van de straten kon horen, het geroezemoes van de stad en de warmte van de zon door de ramen kon voelen prikken. Ik herinner me dat ik in de winter mijn Hot Chai Late van de Starbucks aan de overkant van de straat haalde, hem met de kleine lift naar de 5e verdieping nam, door de grijze, weinig inspirerende gang liep en bij zijn deur belandde met een klein oranje bordje. Elke keer dat ik door deze deur naar binnen ging, belandde ik in een magische wereld . Ik werd begroet door een warme en gezellige ruimte waar je de positieve sfeer tussen de andere studenten kon voelen. Zijn werkplaats was mijn wekelijkse me-time , de plek waar ik kon creëren zonder enige andere beperking dan mijn geest en het materiaal.

Er is iets magisch in het creëren van iets in een stuk was en het laten transformeren in een eeuwigdurend zilveren sieraad.

Als er één ding zou zijn dat ik nog een keer zou kunnen doen uit mijn tijd in NYC , dan zou dit heel erg hoog op de lijst staan! Goh wat mis ik die dagen!

Vandaag ben ik meer dan blij om met jullie te delen dat ik mijn eigen wax carving workshops zal geven. En ook al heb ik niet de lichte knusse NYC studio, ik heb wel een mooie knusse 'keukentafel' in het bruisende centrum van Amsterdam Noord .

Ik hoop u hier te ontvangen, en u verliefd te laten worden op de eeuwenoude techniek van 'Lost Wax Casting'.

Terug naar blog